Цветан Цветанов: ГЕРБ показа, че може да стабилизира страната

Мисия

26-02-2017, 12:08

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Благодаря на всички, които ни подкрепиха на предсрочния парламентарен вот през 2014 г., защото успяхме да върнем България в единствения възможен път – европейският. Две години по-късно показахме, че действително можем да стабилизираме страната“. Това каза във В. Търново зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата за IV МИР Цветан Цветанов. Пред препълнената зала на Музикално-драматичния театър „К. Кисимов“ Цветанов припомни, че за 2016 г. страната има икономически ръст над 3.5 процента, под 8 процента безработица и за първи път от 8 години насам – излишък в бюджета. За съпоставка Цветан Цветанов посочи резултатите в края на мандата на Орешарски, когато държавата беше с 5.5 процента дефицит.

Пред повече от 700 симпатизанти и съмишленици, Цветанов заяви ясните приоритети на ГЕРБ, поети след отчетени грешки. Ясен е ангажиментът, поет към образованието. „Ще инвестираме в образовани млади хора, които да отговарят на нуждите на бизнеса, да намерят своята реализация при инвеститорския интерес, който има към нашата страна“, допълни водачът на листата. В един 4-годишен управленски мандат, ще има възможност да постигнем двойно увеличение на учителските заплати, каза Цветан Цветанов. Той обясни, че за първи път се въвежда задължително образование, свързано дори с принуда и лишаване от всякакви социални помощи. Цветанов цитира изследване на Световната банка, според които през 2020-2025 г., ромското ще бъде над 17 процента на трудовия ни пазар. „Ако не инвестираме достатъчно в образование, ще имаме проблем със социалния модел“

ГЕРБ предприема и конкретни действия за справяне с демографската криза. „В момента около 15 млн. лв. се осигуряват в подкрепа на семейства, нуждаещите се от инвитро процедури и ще продължим да надграждаме, за да може държавата напълно да обезпечава това“, обясни Цветанов. Той каза още, че правителство от ГЕРБ ще подкрепя 3-детния модел при семействата.

След приоритетите на ГЕРБ е сигурността на българските граждани и най-важното, което хората очакват – справедливост. Реформата в правосъдието трябва да продължи, защото това е и ангажимент, поет от българското правителство пред ЕК, категоричен бе Цветанов. Той говори и за конвенционалната престъпност, към която обществото е най-чувствително.  „Затова трябва да има повече пари за полицията, за да може тя да изпълнява функциите си, да има необходимото полицейско присъствие в малките населени места. Това винаги кореспондира със справедливостта".

Пред многобройните симпатизанти във В. Търново той представи листата на ГЕРБ за IV Многомандатен избирателен район, на която е водач: „Стремили сме се да има представители на всички сфери и на различните професии“. По думите на Цветанов всички те са доказали, че са достойни хора, със сериозни постижения в своите области и заедно с всички кметове, съветници и избрани депутати, отново ще докажат, че ГЕРБ е най-добрата партия. Зам.-председателят на ГЕРБ призова стотиците присъстващи да подкрепят този силен отбор, който е под номер 11 в бюлетината!

„За мен е чест и удоволствие, че за пореден път съм водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район. През всичките тези години съм ви доказвал, че никога няма да ви забравя и всички кметове, които постоянно комуникират с мен знаят, че могат да разчитат. Винаги съм полагал максимални усилия, за да помагаме, както беше с целевите средства, получени от някои общини в последните седмици на кабинета Борисов. Знам колко е важно политиците в България да бъдат реални, да се срещат с хората, да не забравят избирателите си. Когато един човек е избран от даден район, той се превръща в подчинен на своите работодатели – избирателите“, каза пред съмишлениците си Цветан Цветанов. Той заяви, че се надявам ГЕРБ – В. Търново да постигне най-добрия си резултат досега, защото това ще означава по-голяма представителност на региона в българския парламент.

Водачът на листата не скри, че в тази кампания отново очаква нападки, на които от ГЕРБ ще отговарят с политики и решения. „Цивилизованият начин за правене на кампания е много по-добър, много по-печеливш, а и много по-стабилен - когато една партия спечели без да е влизала в популизъм“, коментира Цветан Цветанов.

Великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов поздрави присъстващите: „Радвам се, че всички в ГЕРБ са добри и позитивни хора. Нека на лъжите отговаряме с усмивка и аргументи“, каза Панов. Той благодари на Цветан Цветанов и досегашните депутати от ГЕРБ и изброи редица проекти, които са се случили благодарение на тях в региона.

В голямата зала на великотърновския театър, за представянето на листата присъства и евродепутатът Ева Майдел, която има европейски информационен офис във В. Търново. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов