СУ „Емилиян Станев” откри нова игротека

Велико Търново Лайф

27-02-2017, 10:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 100 ученици ще се възползват от игралната зала, изградена по проект за почти 10 000 лв.

В навечерието на своята годишнина СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново направи поредната крачка към осъвременяването на материалната база в училището като отговор на нарастващите потребности на учениците към съвременна и привлекателна учебна среда.

Училищното ръководство откри новата игротека за учениците, посещаващи групите за целодневно обучение в прогимназиален етап. Събитието бе посетено и от инж. Катя Василева, старши експерт по организация на средното образование в РУО – Велико Търново.  
Почти 100 ученици ще използват новата игротека в училището в часовете за отдих и занимания по интереси. Помещението е ремонтирано с финансиране на училището. Средствата за обзавеждането и оборудването на стойност 9 996 лева са осигурени чрез спечелен проект по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул „Подкрепа на целодневното обучение” на Министерството на образованието и науката.

В Седмицата на наследството и патронния празник на СУ „Емилиян Станев” презентация за епохата, през която е творил знаменитият търновчанин, представиха пред съучениците си  от другите шести класове учениците от VI,,В“ клас с учител Ралица Истаткова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов