Изложба на журналист от Би Би Си гостува във Велико Търново

Велико Търново Лайф

28-02-2017, 09:03

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Духовият ни оркестър отива в Будапеща по повод 3-ти март

Изложбата „Светът за българския воин” ще бъде открита   в Музей „Възраждане и Учредително събрание” на 2 март, четвъртък. Събитието е част от предпразничната програма на Общината за националния празник. Експозицията включва снимки, материали и отзиви от западни медии за подвига на българските воини от Кримската до края на Първата световна война. Автор на изложбата и едноименната книга е българинът дългогодишен журналист в Би Би Си – Димитър Димитров. „Експозицията бе реализирана миналата есен в Парламента. Изключително любопитна и показателна е за великото минало на българския воин и държавност”, коментира пред журналисти днес директорът на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” в кметската администрация Нелина Църова. 
Честването на трети март започва от 10:30 часа пред сградата на Общината с ритуал по издигане на националното знаме, празнично слово на кмета инж. Даниел Панов, връчване на Академичната награда „Трети март” и литературно-музикална композиция „Аз съм българин”. С празничен благослов и военен ритуал пред паметника Майка България ще продължат честванията в старата столица. Там ще бъде експонирана и изложба на великотърновския клуб „Традиция”. За 20 часа е предвиден Аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина”. 
На трети март Духовият оркестър към Община Велико Търново ще гостува в Будапеща, за да изнесе концерт пред българската общност в унгарската столица. Събитието се реализира благодарение на отправена покана от страна на Българското републиканско самоуправление в Будапеща и председателя й проф. Данчо Мусев. Мартеници и книги, които да попълнят богатия фонд на библиотеката, ще изпрати Велико Търново към район Зуглу в Будапеща, съобщи още Църова. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов