Прекратиха наказателно производство относно смъртта на млада жена

Крими

28-02-2017, 12:04

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според прокуратурата се касае не за убийство, а за нещастен случай

Със свое постановление Окръжна прокуратура-Габрово прекрати наказателното производство по повод смъртта на Веселина Т., която на 04.06.2016 г., около 13.00 часа, беше намерена паднала от терасата на жилището си на 7-мия етаж.

Наказателното производство беше образувано срещу неизвестен извършител за убийство по чл.115 от Наказателния кодекс. При разследването са събрани всички необходими доказателства за изясняване на протеклите събития, в т.ч. са проверявани и такива, посочени от близките на починалата. Проведени са разпити на множество свидетели и са назначени експертизи. Установено е, че Веселина Т. се е прибрала около час преди смъртта си сама в апартамента. При разследването не са намерени доказателства, които да сочат, че в периода от прибирането й до момента на смъртта й в жилището е имало и друго лице. Не са установени следи от насилие, в т.ч. и сексуално. Изяснено е, че непосредствено преди да се прибере, Веселина Т. е била в заведение, където, според свидетели, е употребила алкохол и наркотични вещества. Установена е висока концентрация на алкохол и наркотици, водеща до зрителни и слухови халюцинации и състояние, наподобяващо остра фаза на шизофрения. Не е установено да е била склонявана към самоубийство.

На база събраните доказателства разследването е установило, че не се касае за убийство, а за нещастен случай, при който младата жена сама се е хвърлила от терасата.

Постановлението на прокуратурата подлежи на обжалване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов