Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез: Като европеец съм притеснен, че социалистите използват популистки методи в кампанията

Мисия

28-02-2017, 12:07

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

11 души от Великотърновска област в момента са на работно посещение в Брюксел

11 души от Великотърновска област в момента са на работно посещение в Брюксел, по покана на евродепутата Ева Майдел, която има европейски информационен офис в старата столица. Сред тях са младежи, представители на местната власт от региона и предприемачи.

В белгийската столица техният домакин Ева Майдел се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, който коментира предизборната обстановка у нас:

„Като европеец съм притеснен, че социалистът Корнелия Нинова използва популистки методи в предизборната си кампания. В трудните времена, в които живеем, България се нуждае от някой, който може да я представя адекватно в ЕС и пред света, и единственият способен на това от кандидатите е Бойко Борисов,“ заяви той по време на срещата с евродепутата Майдел.

Генералният секретар на ЕНП припомни, че реакцията на БСП за споразумението с Канада, подкрепено от всички про-европейски партии в Европа, включително от почти всички останали европейски социалисти, е реакция, присъща за предходна епоха, в която демокрацията не е висша ценност и начин на взимане на решенията в обществото.

„За пореден път ГЕРБ подхожда като зряла европейска дясно-центристка партия и предлага конкретни решения за проспериращо общество, които са изпълними в рамките на един управленски мандат. Това е отговорната политика, а не обещания“, заяви по време на срещата Ева Майдел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов