Кампанията „Научи ме да умея“ набира скорост във Велико Търново

Мисия

01-03-2017, 10:29

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициатори са еводепутатът Ева Майдел и сдружение „ОБ2030“

Второто събитие от кампанията „Научи ме да умея“ във Велико Търново се проведе вчера. Инициативата е на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и цели да мотивира младите хора да развиват своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.

Тридесет ученици от Професионалната гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ взеха участие в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век. Събитието бе модерирано от Златка Димитрова – национален координатор на „Образование България 2030“.

Учениците се запознаха с презентация, представяща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда, както в наши дни, а така и в бъдеще. След това, учениците имаха възможността да приложат наученото чрез играта „Световно кафене“ – известен метод за провеждане на конструктивни разговори и обсъждания.

Информационният офис на евродепутата Ева Майдел във Велико Търново ще осигури на  всички участници в събитието възможност  за стаж  в ресорна фирма от региона. Идеята е  младежите да се запознаят от близо с работния процес и очакванията, които бизнеса има от кадрите си.

Екипът на българския евродепутат си е поставил за цел до края на годината да работи с над 350 ученика от областта и  минимум 1000 от страната, като се надяват  да има все по-голям интерес за партньорство от страна на бизнес сектора.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)