Кметът на община Елена поздрави самодейците с Първи март

Мисия

01-03-2017, 15:09

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Горди сме с изявите ви, с които прославяте Еленския край!” – каза инж. Дилян Млъзев

Уважаеми читалищни дейци,

Скъпи самодейци,

  

Днес е Първи март, който в българския празничен календар е записан като Ден на любителското творчество и празник на самодееца. Неслучайно този чудесен самобитен празник съвпада с посрещането на Баба Марта, с очакването за настъпващата пролет и стремеж за повече духовност и красота.

 
Този ден е посветен на стремежа на българина да запази възрожденския си дух  през вековете и да го предаде на поколенията. Над 400 самодейци към народните читалища и клубовете на пенсионера в Община Елена, десетки читалищни дейци отдават свободното си време и талант на народното творчество, работят за съхранението и популяризирането  на традиции и  обичаи. Дълбок поклон пред вашата всеотдайност и самоотвержен труд.

 
Горди сме с отличното представяне и чудесните ви изяви, с които прославяте родния Еленски край.

 
Благодарим ви, че не жалите сили и енергия, за да радвате публиката с танци, песни, музика и слово, че с вашите изпълнения правите празниците ни все по-красиви и емоционални. Приемете като най-голяма награда аплодисментите и радостта в очите на хората.

 
Скъпи творци по призвание, приемете моите сърдечни поздравления за празника на самодееца. Бъдете здрави, все така ентусиазирани и всеотдайни в благородното си дело!


Честит празник!


С уважение,
инж. Дилян МЛЪЗЕВ
Кмет на Община Елена



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов