Инж. Дилян Млъзев : Днес е важно да застанем зад каузи, които ни обединяват!

Мисия

03-03-2017, 09:31

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обръщение на кмета на община Елена по повод 3-ти март

Трети март е дата в нашата хилядолетна история, която ни дава национално самочувствие и ни прави горди, че сме българи. Този ден е празник на една историческа победа, на сбъднатата мечта на нашия народ за свое свободно отечество.

Освобождението, чиято годишнина честваме днес, минава през бунтове, завери и въстания, през Априлската епопея и подвига на българските опълченци. Наравно с Шипка и Плевен като значимост и героизъм са освободителните боеве край Елена и Марян, които се водят преди 140 години с цената на хиляди загинали руски войници и офицери, български четници и местни хора. Да сведем глави в знак на признателност пред подвига и паметта им.

На националния празник отдаваме почит към героите, дали живота си за свободата и независимостта на родината, почитаме всички, отстоявали българската държавност и национална идентичност. Нека не забравяме техните идеали, заветите им за силна и обединена България. За да успеем, днес е важно да застанем зад национални и местни каузи, които ни обединяват. България е била и ще бъде над всичко!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов