Малчуганите от детска градина „Слънце” показаха впечатляващи знания по история

Мисия

03-03-2017, 09:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува им кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов

Малките великотърновци от целодневна детска градина „Слънце” показаха впечатляващи знания по история. Открит урок по родолюбие „България празнува” събра малки и големи, а сред гостите бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Инициативата на ръководството и колектива на ЦДГ „Слънце” е част от общинската образователна програма „Корени и криле”, създадена по инициатива на Даниел Панов. Откритият урок бе посветен на Националния празник на България – Трети март, когато българският народ почита 139-годишнината от Освобождението.

„Чудесно е, че децата вече познават нашата славна, българска история! Те знаят кой е хан Аспарух, колко велика е била нашата държава по времето на цар Симеон, как братята Петър и Асен са възродили царството, а при царете Калоян и Иван Асен II България търпи нов разцвет, как Ботев и Левски са се борили срещу поробителите, а на Трети март се сбъдва мечтата и родината ни е освободена след дългото османско робство”, коментира Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново благодари на колектива в ЦДГ „Слънце” и на родителите на малките великотърновци, които са възпитавани в дух на любов към България и Велико Търново. „Все така умело опазвайте и предавайте знанията за историческото ни минало, нашите традиции и обичаи”, каза още Даниел Панов. Той покани възпитателите, родителите и децата да се включат в общоградските чествания на Националния празник – Трети март и да поднесат цветя и венци пред паметника на Майка България.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)