Даниел Панов : Нека всички работим мотото тази година да е родолюбие!

Мисия

03-03-2017, 12:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Велико Търново тържествено отбеляза националния празник 3-ти март

„Трети март поражда във всички нас чувство на национална гордост. За нас, великотърновци, паметни са събития като възхода на династията Асеневци, бунтовете и заверите против османското робство, освобогдението на Търново на 7 юли 1977 г., свикването на Учредителното събрание и създаването на Търновската конституция, обявяването на независимостта на България… Всички теди паметни дати ни показват, че българската държавност е многовековна. Днешният ден ни напомня, че преди да бъдем европейци, ние сме българи и великотърновци. Исказвам благодарност на всички, които поддържат българския дух. Нека работим мотото на 2017 г. да бъде родолюбие! То не означава страх и отхвърляне на различните, напротив – както казва Васил Левски, на българското знаме трябва да пише „Свобода и всекиму своето”. Нека следваме неговия завет! Нека трибагреникът краси домовете ни не само днес, но и на всички важни дни от годината! Честит празник, българи!” – това каза днес пред събралото се множество кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов. Отбелязването на нацишоналния празник на страната ни в Старата столица започна с военен ритуал за издигане на трибагреника пред сградата на общината. Литературно-музикална композиция „Аз съм българин!”, посветена на 139-та годишнина от освобождението на България, изпълниха Надежда Чавдарова, Вилеамини Стасинопулу, Лия-Лоида Любенова, Цветин Кръстев и Йордан Чолаков – ученици от Природо-математическа гимназия „Васил Друмев”, с ръководител Камелия Станчева. Пред паметник „Майка България” празничен благослов отслужи Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов, след което с военен ритуал бяха положени на венци и цветя в знак на признателност.

Гости на празника бяха областният управител Николай Йоцов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, общински съветници, общественици и десетки граждани.

От 20,00 ч. на п лощад „Цар Асен І” жители и гости на града ще могат да наблюдават а удио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов