Курсант Борислав Тодоров бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Мисия

03-03-2017, 13:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Началникът на НВУ благодари на община Велико Търново за отношението към образованието

Курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново. Предложението е на Факултетния съвет на НВУ „Васил Левски”. Наградата му бе връчена днес по време на тържественото честване на националния празник от председателя на Велико Търновския общински съвет Венцислав Спирдонов и кмета инж. Даниел Панов.

„За мен е чест и гордост като възпитаник на Националния военен университет за бъда удостоен с тази награда. Тя не е просто признание за усилен труд, а и голяма отговорност. Паричната и стойност е висока и аз ще я използвам за по-нататъшното си образование и усъвършенстване.” – каза курсант старшина Борислав Тодоров при приемането на приза.

„Изказвам своята благодарност към община Велико Търново, че продължава тази традиция за връчването на Академичната награда. Така общината доказва, че оценява по достойнство значението на образованието, защото то е стратегически въпрос. Знаменателно е, че наградата се връчва именно на този ден, когато отдаваме почит на хората, дали живота си за България. Така показваме, че националната сигурност е сред стълбовете на държавността. Бог да пази България и България да пребъде!” – така началникът на НВУ „Васил Левски” бриг.ген. Пламен Богданов благодари на община Велико Търново за Академичната награда „3-ти март”.

Тазгодишният и носител Борислав Тодоров е родом от Русе и завършва обучението си в НВУ по военна специализация „Сигнално разузнаване и електронна война” и по гражданската специалност „Национална и регионална сигурност”. Средният успех от дипломата му е 5,79, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – 6,00. 

Петокурсникът в НВУ „Васил Левски” владее руски и английски език. През миналата година е бил ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+”. Борислав Тодоров е участвал в редица научни конференции на национално и международно ниво.
Наградата „3-ти март” се връчва ежегодно на националния празник във Велико Търново, а левовата и равностойност е в размер на 6 000 лв. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов