Стотици български трибагреници развяха свищовлии

Мисия

03-03-2017, 15:10

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общоградско поклонение се проведе на пл. „Свобода” в крайдунавския град

По повод Националния празник - 3 март, ръководство на община Свищов подари стотици знамена, който жителите на Свищов гордо да развяха в деня на Свободата. В 10.30 ч. беше отслужен благодарствен молебен в църквата „Св.Тройца“, след което пред паметника на пл. „Свобода“, се състоя общоградско поклонение с полагане на цветя, в памет на загиналите за Освобождението на България. Изпълнението на одата „Опълченците на Шипка“ от свищовските деца беше вълнуващо преживяване, което събуди националната гордост на всички присъстващи.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев отправи поздравителни слова по повод Националния празник и изрази увереност, че предавайки на нашите деца традиции, вяра в доброто и любов към родината, ние можем да сме спокойни за бъдещето на България! Кметът Генчо Генчев и секретарят на общината Любомира Петрова поднесоха венец на паметника на Свободата, след което, цветя и венци бяха поднесени от множество организации, политически партии, училища, клубове и признателни граждани.

След поклонението, пред паметника на „Свободата“, кметът Генчев заедно с председателя на Общински съвет – д-р Кристиян Кирилов, секретарят на общината Любомира Петрова, общински съветници, представители на общинската администрация и граждани, положиха цветя на местността „Паметниците“ и посетиха музея, който беше отворен за посетители.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)