Еленски ученици с награди от национални конкурси

Мисия

04-03-2017, 13:34

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата са възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие

Двама възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Елена спечелиха награди от национални конкурси.

Четвъртокласникът Мартин Добрев за четвърта поредна година грабна първата награда в своята възрастова група на националната изложба-конкурс за детска рисунка „Свети Трифон Зарезан“, който се провежда в град Сунгурларе. В тазгодишното издание участваха 493 творби на ученици от 24 региона на страната по теми, свързани с плодородието, виното, предания, митове и обичаи.

Малкият дърворезбар от деветгодишен усвоява тънкостите на занаята в кръжока по живопис и приложни изкуства към ЦПЛР под ръководството на своя учител Мирослав Лазаров. Има и други награди, които са доказателство за неговия талант.

Осмокласничката Красимира Петрова получи поощрителна награда в трета възрастова група на Шестия национален ученически конкурс  „Българските архитектурни паметници в макети“ във Варна. В него участваха с 53 творби ученици от 21 града в страната, които със своите макети демонстрираха умения и сръчности. Целта на конкурса е да се засили интереса на подрастващите към българската история и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Тази година темата е „Вятърни мелници и воденици“, а конкурсът е посветен на Националния празник - 3 март.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов