Димитър Хинов получи приза „Кавалер на жълтата роза” на Зонта - Велико Търново

Животът

04-03-2017, 16:33

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличието се връчва за 14-та поредна година

Бизнесменът Димитър Хинов е тазгодишният носител на приза „Кавалер на жълтата роза” на Зонта клуба във Велико Търново, съобщи Общинско радио. Традиционната награда се връчва ежегодно на партньори, които са били съпричастни и са съдействали за реализиране на проектите на женската организация. На стилно парти дамите почетоха поредния носител на отличието, което се връчва за 14-та поредна година. Собственикът на фирма за компютри  заслужи приза след благотворителното си участие в инициативата „Бяло лято” на търновските зонтианки. На два поредни бала Димитър Хинов откупи за крупни суми тениските с автографи на футболните легенди Красимир Балъков и Христо Стоичков. Парите от продажбата им са вложени в благотворителни каузи. В специалните вечери на „Бяло лято” дамската организация набира средства за реализацията на своите проекти, както и за годишната стипендия от 2000 лева за студентката Стефка Атанасова. Тя е вече в четвърти курс специалност „Икономика на хранителната индустрия” в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Родена е в Горна Оряховица, но е отгледана и израсла в SOS селището в Трявна. Зонта клубът във Велико Търново пое издръжката на момичето до края на следването й. „Вие ми помогнахте да сбъдна една мечта”, сподели развълнувана на тържеството Стефка. 
След връчването на статуетката във вид на роза, Хинов зарадва дамите и гостите на партито с огромна торта. „Със своята всеотдайност, упоритост и работа за добри каузи Зонта е пример за всички в нашия град.”, благодари за оказаната му чест „Кавалерът на жълтата роза”. Всяка година търновските зонтианки отбелязват Деня на международната женска организация  – 8 март, с празнична вечер, която споделят с партньори, приятели и спомоществователи. „Вашият клуб вече второ десетилетие се наложи и утвърди сред водещите неправителствени организации на старата столица. Ежегодните събития като „Бяло лято”, „Кавалер на жълтата роза”, множеството благотворителни каузи в обществена полза, кампанията ви срещу домашното насилие са сред несъмнените ваши приноси в развитието на Велико Търново”, се казва в поздравителния адрес до дамите от Зонта на кмета инж. Даниел Панов. 
На тържеството специални плакети бяха отредени за актьорите Любомир Нейков и Ненчо Илчев, които безвъзмездно са участвали в последното парти „Бяло лято” на Зонта в болярския град. Президентът на клуба Анелия Вълева връчи и грамоти за съпричастност към каузите на Зонта. Красимир Балъков, Биг бенда на Общината с диригент маестро Владимир Бошнаков и Снежана Данева – заместник-кмет на община Велико Търново, бяха сред  уважените с отличието. На домакините и гостите на прекрасната вечер своите музикални поздрави поднесоха талантите на студио „Румина”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов