Дизайнерът Атанас Парушев: В листата на ГЕРБ са хора с вярна и точна преценка

Мисия

06-03-2017, 16:11

Снимка:

ПП ГЕПБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След всяко управление на БСП се налага ГЕРБ да поправя грешки и да изплаща натрупаните дългове

България трябва да бъде стабилна и европейски ориентирана държава. Трябва да продължим започнатото, за да осигурим добър живот на нас и нашите деца. Това може да го направи партия ГЕРБ, част от която съм и аз. В листата за депутати от Великотърновска област са личности - доказани специалисти с опит. Хора с вярна и точна преценка. Това каза модният дизайнер Атанас Парушев по време на среща между кандидатите за народни представители от ГЕРБ с работници и служители в компанията му.

„С вас се виждаме често и винаги можем с открити чела да заставаме пред вас и да ви гледаме в очите, защото никога не сме лъгали. Никога не сме обещавали високи заплати и пенсии, ако не можем да го направим. На практика правителството на премиера Бойко Борисов гарантира средства в бюджета, за да може от 1 юли тази година всички пенсии у нас да се увеличат с 2.4%. В сравнение с 2013 година средната пенсия у нас е нараснала с 16 процента. Вдигаме пенсиите, но същевременно правителството на ГЕРБ стопи дефицита, постигна икономически ръст, а това означава стабилност“, коментира народният представител в предходния парламент и девети в листата на ГЕРБ Евгени Стоев. Той припомни, че благодарение на осигурените повече приходи в хазната, за всяка Коледа и Великден кабинетът на Борисов подкрепяше хората с най-ниски пенсии. Освен това, от 1 януари бе увеличена и минималната заплата, която вече е 460 лева. Това е 70-процентен ръст, в сравнение с 2011 г., когато размерът на МРЗ беше 270 лв. „Нашите предизборни програми са реални и изпълними, обезпечени със съответните разчети”, категоричен бе Евгени Стоев.

Той припомни какво се случи при управлението на втората тройна коалиция по времето на Орешарски, протестите пред Народното събрание и в цялата страна, въпроса КОЙ? След всяко управление на БСП, ГЕРБ започва да поправя грешки и да изплаща натрупани дългове, допълни Стоев.

„Аз съм представител на младите кандидати. Съгласих се да бъда в листата на най-голямата партия, защото виждам какво се случи във Велико Търново през последните години, а това е показателно и за това какво се случва в страната“, заяви кандидатът за народен представител под номер осем в листата на ГЕРБ Габриела Попова, която е собственикът и мениджър на пивоварна „Бритос“. Попова не скри, че бизнесът намира данъчната политика на ГЕРБ за добра и иска запазване на плоския данък.

„Винаги съм подкрепяла ГЕРБ, а днес съм част от тази листа, защото един от основните приоритети на партията в следващия управленски мандат е точно образованието. Вие всички имате деца и внуци и знаете колко е важно те да получат качествено образование, за да се реализират в живота“, каза втората в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ проф. Любомира Попова. Тя изрази увереността си, че  наличието на политическа воля е най-важното, за да започнат по-сериозни инвестиции в образованието. След като България чувствително напредна по отношение на транспортната инфраструктура, толкова важна за икономиката, вече е време да обърнем сериозно внимание на инвестицията в хора – хората, които могат да развиват икономиката. Инвестициите в образованието са инвестиции в успешното развитие и бъдещето на България“, категорична е проф. Любомира Попова.

Според кандидата за народен представител, който е тринадесети в листата Нейко Генчев, ГЕРБ е единствената партия, която прави нещо за развитието на страната, за да върви държавата ни в единствено правилната посока. Много е трудно да се устои на натиска на популизма, защото, защото идеята за високи заплати и пенсии звучи добре, но въпросът е в каква степен това може да се случи, предупреди интелектуалецът и собственик на издателство „Фабер“ Нейко Генчев. Предложенията на ГЕРБ са реално изпълними и обезпечени, но гарантирани само при управление на партията, заяви Генчев. Той допълни, че популистката фраза, че асфалт не се яде, вече не е актуална, защото всеки, който е ходил в Южна България, е видял икономическия подем на района, благодарение на автомагистрала Струма.

Безспорни са постиженията на община Велико Търново в социалната сфера. Тук почти няма социална услуга, която да не се предлага, отчете Росица Димитрова, кандидат за народен представител под номер четиринадесети в листата на ГЕРБ. Експертът росица Димитрова бе категорична, че за следващия управленски мандат ГЕРБ поставя сериозен акцент върху социалната политика.   

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов