Наградиха участниците в конкурса за мартеници в Елена

Мисия

06-03-2017, 16:32

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първо място в конкурса за рисунка спечели 10-годишната Никол Чолакова

С оригинални мартенички и рисунки, свързани с легендите за Баба Марта и българската традиция, деца подредиха изложба в Туристическия информационен център, която е отворена до края на месеца. Изявата за най-малките и по-големи ученици имаше конкурсен характер.

Най-добрите млади творци получиха грамоти и награди, които им връчи зам.-кметът на общината Йордан Димитров. Шестгодишният Виктор Александров от ДГ „Радост“, второкласничката Анна Мария Глушкова от НУ „Иларион Макариополски“ и Гюлбие Юсеинова от ОУ „Отец Паисий“ са отличени за най-хубава и оригинална мартеница. С награди за второ и трето място са Хазар Хасанов /ОУ  в с. Константин/, Доротея Димитрова, Дияна Великова, Теменужка Йосифова /ОУ „Отец Паисий“ с. Майско / и седемгодишният  Себахтин Хашимов /Начално училище/.

Първо място в конкурса за рисунка спечели 10-годишната Никол Чолакова от ЦПЛР, с втора награда е Красимира Иванова /ЦПЛР/, а с трета – Ерхан Кехайов /ОУ с. Константин/. С поощрителни награди са Гергана Димитрова и Аксу Ибрямова за рисунка и Андреана Чолакова /НУ/ за мартеница. С награди беше отличено оригиналното представяне в конкурса на  ОУ „Христо Ботев“ в Беброво, Дневния център за деца и младежи с увреждания в Елена и четвъртокласничката от НУ Сияна Шопова, която сътвори първата си книжка, посветена на легендата за Пижо и Пенда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)