Трапезица посреща гости от 1 април

Мисия

07-03-2017, 09:15

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От трети март на крепостта се развява българският трибагреник

От трети март на крепостта Трапезица се развява българският трибагреник. Това се случва, благодарение на дарителска кампания, стартирала от 18 май миналата година, в чест на международния ден на музеите. Това припомни за Общинското радио директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов. Знамето се вее на 12-метров пилон, за радост на посетителите на средновековната крепост. 
Трапезица ще посреща своите гости от 1 април 2017 г. Многобройни са заявките от страна на туристите, някои от които дори недоволстват, че хълмът не е отворен в слънчевите мартенски дни. „Има много подготвителни работи, които трябва да се свършат, преди да бъде отворен резерватът – много неща, свързани с безопасността, с добрия вид на този нов обект. Надяваме се от 1 април да имаме готовност за отварянето на резервата. Естествено, нашата работа няма да спре, защото има много неща, които трябва да се направят, за да добие Трапезица един завършен вид – така, както изглежда Царевец”, допълни Църов. 8 хиляди туристи посрещна Трапезица за по-малко от два месеца миналата година, заяви той. 
За празника на Велико Търново, 22 март, безплатни за посещение ще бъдат крепостта Царевец и църквата „Св. 40 мъченици”, съобщи още музейният ръководител. Останалите обекти във Велико Търново и Арбанаси ще посрещат посетители срещу входна такса и със зимно работно време. Информацията за всичко това се актуализира своевременно в сайта на Регионалния исторически музей на адрес: http://museumvt.com/bg/ 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов