Известният медиен изследовател Щефан Рус-Мол гостува във ВТУ

Животът

07-03-2017, 12:56

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той ще представи книгата си "Журналистиката - учебник и наръчник"

Известният медиен изследовател проф. Щефан Рус-Мол ще представи книгата  "Журналистиката - учебник и наръчник" във Великотърновския университет заедно със своя преводач и автор на българската част – доц. Иво Инджов. Организатор на срещата е катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ към Филологическия факултет. Събитието ще се състои на 10 март от 14 ч. в зала 321 на Ректората.

Книгата „Журналистиката – учебник и наръчник“ е второ актуализирано и преработено издание. В рамките на над 400 страници тя съчетава най-важното от теорията, съвети, примери от практиката, илюстрации. Авторът  тръгва по следите на драматичните промени в журналистиката и показва нарастващото влияние върху нея на дигитализацията и медийната конвергенция, социалните мрежи и търсачките.  Доц. Иво Инджов обогатява четивото с български примери и акцентира върху медийното право и медийната саморегулация – две все още слабо познати територии на журналистиката в България.

 

Книгата е  неотменим съветник за всички, които искат да станат журналисти или вече трупат опит в медиите. Тя е и полезен справочник за професионалисти със съветите, които предлага – за да сверят часовника си с най-новите тенденции или да направят справка, когато се налага.

 

Проф. Рус-Мол ще изнесе и лекция на тема "Предизвикателства пред  журналистиката в епохата на Fake News, Facebook и Social Bots" и ще запознае присъстващите с работата на European Journalism Observatory, чийто ръководител е.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)