220 615 избиратели в област Велико Търново имат право на вот на 26 март

Животът

07-03-2017, 13:49

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще гласуват в 416 секции в десетте общини на областта

220 615 са избирателите в област Велико Търново, които ще могат да упражнят правото си на глас на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. Те ще гласуват в 416 секции в десетте общини на областта.  
Навършилите 18 години след втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, който се проведе на 13 ноември 2016 г. са 821 души. Те ще гласуват за пръв път на 26 март.  
Столетниците, които имат право на глас в област Велико Търново са осем – трима мъже и пет жени. В деня на изборите рожден ден ще празнуват 653 жители на областта, съобщиха от Сектор "Гражданска регистрация и административно обслужване - Велико Търново". 
”Организацията на изборите върви по предварително изготвен график, който се спазва стриктно", каза областният управител инж. Николай Йоцов. 
"Преди един месец, когато поех поста областен управител, заявих че основният ми ангажимент ще е провеждането на честни и демократични избори. Сега мога да кажа, че е изградена много добра координация, както в работата на администрацията, така и между всички регионални структури и звена на територията на областта. За периода от един месец проведох множество срещи с ръководители на институции и с граждани по текущи и предварително планувани въпроси.” – допълни инж. Йоцов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)