Двама шофьори, блъснали пешеходки, отиват на съд

Крими

07-03-2017, 14:44

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Едната жертва е с тежки телесни повреди

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд двама шофьори, нарушили правилата за движение  и блъснали пешеходки, като им причинили телесни повреди.

Обвинението срещу Никола Н. /67-годишен/ е за това, че на 13.07.2016 г. в гр. Велико Търново, на ул.“Н. Габровски“, на пешеходна пътека, при управление на лек автомобил „Опел Астра“, нарушил правилата за движение по пътищата,  като не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението – пресичаща по пешеходната пътека Татяна К., в резултат на което в границите на пешеходната пътека блъснал жената и по непредпазливост ѝ причинил средна телесна повреда.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт и срещу Красимир К./46-годишен/ за това, че на 09.12.2014 г. в гр. В.Търново, на улица „Дълга лъка” в посока кръстовище с главен път гр. В. Търново – гр. Русе, при управление на лек автомобил „Пежо 306”, нарушил правилата на движение, като при избиране на скорост за движение от 50 км/ч. не се съобразил с атмосферните условия – валеж на дъжд, мокра асфалтова настилка,  движение на фарове в тъмната част на денонощието, с което не бил в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие – пресичаща платното за движение пешеходка Красимира С., в резултат на което я блъснал с предната лява част на лекия автомобил и по непредпазливост ѝ причинил тежки телесни повреди.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов