От Горна Оряховица стартира изложението „От любов към българското”

Мисия

08-03-2017, 08:25

Снимка:

velikotarnovo.utre, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието се провежда за пръв път у нас

От 13 до 18 март Горна Оряховица ще бъде домакин на изложението „От любов към българското”. Събитието се организира от фирма „Фънрайд” ЕООД. „За първи път в България ще се проведе изложение „От любов към българското”, в което сред уникална старобългарска обстановка, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на българския бит и творчество”, казват организаторите. Изложението обединява българска традиционна кухня, био хранителни продукти, занаятчийски творби и българско производство в областта на модата и облеклото. Всичко това, ще бъде подредено в дървени къщички и щандове, декорирани с традиционни и автентични предмети от българския бит, а за фон ще звучи българска народна музика, уточняват организаторите. Те ще бъдат разположени на пл. „Георги Измирлиев”.

Събитието ще се проведе под формата на турне, което ще стартира от Горна Оряховица и ще продължи в още 9 български града – Свищов, Шумен, Варна, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, София и Пловдив.

Ако производители на био и домашни продукти или на ръчно изработени изделия искат да се включат към изложението, могат да се обадят на телефон 0894 700 679 или имейл funride@abv.bg. Единственото условие е продуктите да са произведени в България.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)