Златаришки ученици ще играят бадмингтон днес благотворително за Мелиса

Животът

08-03-2017, 10:03

Снимка:

община Златарица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата, нужни за болното от церебрална парализа дете, са в размер на 5500 лв.

Благотворителен турнир по бадмингтон за жени се организира днес в Златарица. Средствата от него ще бъдат връчени за лечението на 11-годишната Мелиса Азисова от златаришкото село Резач, която страда от детска церебрална парализа и е със 100% инвалидност. Състезанието ще се проведе в спортния салон на златаришкото училище „Св.Св. Кирил и Методий“.

На 1 март златаришки ученици организираха концерт под надслов „Да помогнем на Мелиса“ съвместно с читалище „Развитие 1885“ и Община Златарица. В програмата  взеха участие певчески и танцови групи от училището в града, както и танцов състав „Мераклии“. Принос към благородната кауза даде и Анита Михайлова от село Родина, която бе изработила собственоръчно картички в подкрепа на болното дете. От входа за концерта и от продажбата на картички, сладкиши, мартеници, книги и играчки, учениците събраха 680 лева. 

11-годишната Мелиса Азисова е болна от детска церебрална парализа и има 100% инвалидност. Постепенно състоянието се влошава и освен двигателните проблеми, днес тя има и остра форма на епилепсия. Мелиса е обездвижена изцяло, но родителите имат надежда за подобрението ѝ. Предстои да ѝ бъде направена операция, чрез която ще се отпуснат мускулите на крайниците. Тя е насрочена за април и ще се извърши в специализирана болница в Сърбия.

Средствата, необходими за медицинската намеса, са в размер на 5500 лв., които са непосилни за семейството. Бащата е шофьор на камион, а майката е личен асистент на момичето. Част от парите вече са събрани от дарения на съпричастни към съдбата на Мелиса жители от община Златарица. Средства се набират и чрез Фейсбук страницата „ Да помогнем на Мелиса“  https://www.facebook.com/melisahelp/?fref=ts.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов