СК „ЗОКИ” спечели „Купа Тракия”

Велико Търново Лайф

08-03-2017, 12:47

Снимка:

СК Зоки

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Танцьорите поставиха блестящо начало на състезателната година

43 състезатели от СК”ЗОКИ” – Велико Търново спечелиха „Купа Тракия” и Гран При за стил „Съвременни танци”, както и 11 купи и 81 медала - 29 златни, 28 сребърни и 24 бронзови. Това стана на Международния денс фест, който е включен  в Културният календар на Министерството на Културата на РБългария и се проведе от 03.03 до 05.03.2017 г. в Пловдив.

В международният конкурс взеха участие над 1 500 танцьора от 6 държави. Професионалното жури се състоеше от светила в танцовото изкуство от  САЩ, Македония, Гърция, Италия и България.

Освен многобройните отличия, голямо признание са и специалните номинации и спечелени стипендии за част от състезателите – Гала Захариева и Камелия Къндева бяха номинирани за най-добри солисти жени на състезанието, Мария Светозарова и Гала Захариева спечелиха стипендия за обучение в Италия – в Академия по танци от Директора на Академията – г-жа Сабрина Боско. Мила Ангелова и Гала Захариева спечелиха златни стипендии за 14-дневно обучение в САЩ – Аризона , където Директорът на “Manhattan dance project” – г-н Бил Хоталинг поема изцяло разноските на великотърновските състезателки. Камелия Къндева и Мила Ангелова спечелиха безплатно настаняване и участие в Македония – “Skopje Open” 2017 от Директора на конкурса г-жа Тамара Джорчиновска . Ралица Стойчева и Ивайла Стоилова спечелиха стипендия за безплатно участие в танцов конкурс в Германия – гр.Кьолн .

Всички тези отличия станаха и повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българска федерация по спортни танцови дисциплини – „Купа Тракия”, както и парична премия от 500 лв.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)