Духовият оркестър при Община Велико Търново разтуптя сърцата на българите в Унгария

Мисия

08-03-2017, 15:38

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Концертът бе отразен по Унгарската национална телевизия

По покана на българското общество в Будапеща Духовият оркестър при Община Велико Търново гостува с концерт в столицата на Унгария по случай националният празник – 3-ти март.

Пред българската общност и в присъствието на Посланичката на България  в Унгария Нейно Превъзходителство Уляна Богданска, Омбудсмана на Унгария, свещеника в българската църква в Будапеща е бил изнесен концерт изцяло от български музикални произведения.

В края на концерта публиката е станала на крака и въпреки, че концертът е бил официален, сънародниците ни са разместили столовете в залата и са извили български хора.

Гостите са изтъкнали, че за пръв път от много години толкова професионална формация на много високо ниво от България е изнесла концерт за българската общност в Будапеща.

Оркестрантите са получили уверението на домакините, че отново ще получат покана за бъдещи български празници, чествани в унгарската столица.

След края на концерта е бил направен обширен материал за Унгарската национална телевизия, където българската общност има ежедневни репортажи и новини. Диригентът на оркестъра, маестро Владимир Бошнаков е дал интервю за националната телевизия, концертът е бил записан и ще бъде излъчен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов