22 държавни университета участват в кандидатстудентска борса във Велико Търново

Животът

09-03-2017, 16:06

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Входът днес е отворен до 18,00 часа, а в петък от 9,00 до 14,00 часа

Изложението „Кандидатстудентска борса” се откри във Велико Търново. С информационни щандове се представят 22 български държавни университета. Форумът се провежда в Изложбените зали „Рафаел Михайлов” със съдействието на Община Велико Търново и НВУ „Васил Левски”. Входът днес е отворен до 18,00 часа, а в петък от 9,00 до 14,00 часа. Посетителите могат да се запознаят с условията и сроковете за кандидатстване, приемните изпити, битовото устройване и социалните придобивки на студентите, предоставяни от висшите учебни заведения. 
„Не бих казал, че интересът е огромен. Миналата година дойдоха около 300 ученици, младежи и родители. Наблюденията ми са, че близките на кандидат-студентите предпочитат децата им да учат близо до родното си място. Връщат се времената отпреди двадесет години, когато хората нямаха пари. И сега се получава същото, за жалост”, коментира Иван Станев от сдружение „Кандидатстудентска борса”. 
По негови думи това    е  причината по-често университетите да гостуват на средните училища и гимназиите и на място да рекламират своите специалности и възможности за професионално развитие. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов