Официално представиха новия спортно-технически директор на „Локомотив”

Спорт

09-03-2017, 16:44

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За Ивайло Йорданов основна цел е оставането на тима в А група

Оставане на „Локомотив” в А група е цел №1 за новия спортно-технически директор на клуба Ивайло Йорданов, който официално бе представен днес в Гербовата зала на Община Горна Оряховица. На представянето присъстваха и кметът инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет и президент на клуба Даниел Костадинов и Димитър Николов, председател на постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” в общинския съвет и член на Управителния съвет на ОФК „Локомотив”.

Ивайло Йорданов - най-успешният футболист, излязъл от „Локомотив” се завръща в Горна Оряховица след 26 години.

„Идвам с една цел – оставането на „Локомотив” в Първа лига и смятам, че ще успеем, бяха първите думи на Йорданов. От тук тръгнах за големия футбол и съм благодарен на клуба, че ми даде тази възможност. Отборът винаги ще бъде в сърцето ми, затова ще направя всичко възможно да постигнем заедно общата ни цел и „Локо” да остане във футболния елит, заяви още почетният гражданин на Горна Оряховица.

„Очакваме с Ивайло Йорданов да се вдигне духът на отбора. Преди няколко години търсехме човек, който да разбира от футбол и да гори в работата си. Тогава попаднахме на Бончо Генчев и той за кратко време направи много за „Локомотив”. Сега искаме да повторим този успешен модел и благодаря на Ивайло Йорданов, че прие поканата на клубното ръководство и ще работи с нас”, каза кметът инж. Добромир Добрев, представяйки новия спортен директор.
Общината продължава инвестициите в спортната база. Започва реконструкция на стадиона в Долна Оряховица, който ще се ползва като тренировъчен от представителния тим. „Ангажиментите, които сме поели, са сериозни и очакваме футболисти и треньори да отвърнат със същото”, каза още инж. Добрев.
„Щастлив съм, че Ивайло Йорданов е отново сред нас. Ние го имаме като наш съгражданин и сме сигурни, че той наистина носи „Локо” в сърцето си. Надявам се, че ще докаже професионализма си и на новото поприще и ще помогне на отбора да остане в Първа лига”, коментира президентът на клуба Даниел Костадинов.
„Няма да обсъждам качествата на футболисти и треньори. Нито сега, нито занапред. Няма да се меся в треньорската работа и няма да позволя на някой от ръководството да се меси. Моята роля ще бъде да бъде връзката между клубното ръководство и отбора. На футболистите трябва да бъде дадено спокойствие, за да се концентрират изцяло върху работата си на терена, обясни принципите, които ще следва Ивайло Йорданов.
Той отказа да коментира сегашните играчи на „Локо”, но заяви, че ако не вярва в техните възможности, нямаше да приеме поста.
В момента се преговаря с няколко души за нов старши треньор. Вероятно до понеделник „локомотивци” ще имат нов наставник, сподели още новият спортно-технически директор.
Промени в състава до края на сезона няма да има, така че и португалски попълнения не се очакват. Формулата на успеха е в един отбор да няма текучество, а няколко години футболистите да се сработват в екип, смята Йорданов.
„Иван Колев е затворена страница за клуба и няма да коментираме неговите изказвания”, каза от името на ръководството Димитър Николов. „Все пак, когато имаше успехи, той не говореше по този начин. Ние направихме своя анализ и признаваме, че имаме грешки в организацията. Затова бе потърсен човек с експертизата на Ивайло Йорданов. Надяваме се той да внесе нужния професионализъм, който ще позволи на отбора да разгърне потенциала си”, каза още Димитър Николов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов