Цветан Цветанов: Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище

Мисия

10-03-2017, 12:01

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Зам.-председателят на ГЕРБ участва в кръгла маса за спорта във Велико Търново

По времето на прехода бяха унищожени масовият и професионалният спорт, бе занемарена спортно-материалната база и никой не пое отговорност за това и за отдаването на националните спортни бази. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търноо и зам.-председател на партита Цветан Цветанов по време на кръгла маса във Велико Търново. На форума присъстваха  бившият министър на спорта Красен Кралев,  представители на спортните клубове в общината, елитни треньори като Лако Лаков, титуловани спортисти, сред които световната шампионка по лека атлетика за девойки Антоанета Селенска, преподаватели по физическо възпитание и спорт.

„И в двата си управленски мандата ГЕРБ направи много в областта на спорта, продължаваме да полагаме усилия за изграждането на достъпна среда за масовия спорт и повече спортни площадки“, заяви Цветанов.

Присъстващи изразиха удовлетворението си от това, че през последните години у нас се наблюдава преосмисляне на ролята на спорта, културата и образование в живота на обществото, и припомниха, че през 2012 г. при правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ бе възстановена някогашната гордост на Велико Търново – Спортното  училище, закрито 90-те. По думите им, ремонтираният стадион в старата столица, който бе ремонтиран, е едно истинско „бижу“.

Цветан Цветанов заяви, че освен, че възпитава дух и дисциплина, спортът е превенция на конвенционалната престъпност. „Инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето на нацията, а това се отразява благоприятно и на здравната система“, каза Цветанов.  Водачът на листата на ГЕРБ подчерта, че за партията основна цел в следващ управленски мандат е във всяко училище да има физкултурен салон.

Заедно с Цветанов на форума, иницииран от спортния експерт Георги Давидов, присъстваха кандидати за народни представители от великотърновската листа на ГЕРБ, областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

„Важно е ГЕРБ да спечели, защото се вижда как се работи с такова правителство. А ако се върнем назад ще си спомните, че по времето на Орешарски парите, които можеше разумно да се инвестират в спорта, бяха похарчена, за да се правят басейни за села с възрастно и малобройно население“, каза великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов. Важно е местна и изпълнителна власт да работят в синхрон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов