Свищов ще бъде домакин на кръг от състезанието „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“

Мисия

10-03-2017, 15:05

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Регионалната надпревара ще се проведе в Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство е домакин на регионален кръг на Национално състезание по професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства“ – „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“. Колективът на професионалната гимназия проведе работна среща с представителите на бизнеса в общината. На работната среща бяха дискутирани начините, по които може да се съдейства на училището, за да се представи достойно, като домакин на регионалното състезание. Собствениците на свищовските фирми "Кирилов Комерс" ООД; "Ексел" ООД; "РСИ - АВТО" ООД; "Гарант Ауто-Цанков" ЕООД, ЕТ "Автоекспрес - Стефан Стефанов" и хотел „Иванофф“ изразиха готовност да съдействат с всичко необходимо за практическата част на състезанието и посрещането на гостите. Община Свищов се ангажира да съдейства с културно-историческото представяне на града ни и осигуряване на награди,  емблематични за  Свищов. Като партньор в организирането на състезанието, община Свищов ще съдейства за популяризиране на  мероприятието и отразяването му в публичното пространство. Собствениците на фирми, бяха поканени от директора на гимназията инж. Веска Николова да бъдат част от журито оценяващо работата на учениците, през двата дни на състезанието.

Регионалният кръг на националното състезание ще се проведе на 17 и 18 март в ПГЛПС – гр. Свищов, автосервизи „Ексел“ ЕООД и „Кирилов-Комерс“ ООД, както и на полигона в местност „Манастира“.

Участниците в състезанието са ученици от професионални гимназии и СУ с професионални паралелки от областите - В.Търново, Плевен и Ловеч. Общо 8 отбора - от Свищов, Горна Оряховица, Стражица, Плевен, Червен бряг, Ловеч и Троян, ще мерят сили и знания в регионалния кръг на националното състезание. Победителите ще получат индивидуални и отборни награди в две категории: „Най-добър автомонтьор “ и „Най-добър водач на МПС“. В състезанието, което има теоретична и практическа част, възпитаниците на професионалните училища ще покажат своите знания и умения придобити по време на учебния процес. Практическата част ще се проведе при открити врати на посочените по-горе места и всеки, който желае, може да наблюдава как се справят възпитаниците на ПГ по ЛПС – Свищов и останалите професионални училища от региона.

Повече информация, относно програмата на регионалния кръг на състезанието, можете да получите на сайта на училището: www.pglps-svishtov.com или на тел: 0878/ 690 183 и 0631/ 60812.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)