ОИЦ – Велико Търново започва информационна кампания „Заедно за Европа“

Животът

10-03-2017, 15:21

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 25 април ще бъде отбелязана 10-годишнината от членството на България в ЕС

С пресконференция Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново даде старт за региона на новата информационна кампания на Мрежата от 28 информационни центрове в страната. Инициативата е под надслов „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ и ще се проведе в периода от 10 март до 20 май 2017 г.

В рамките на кампанията Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще организира и проведе поредица от събития на територията на 10-те общините на област Велико Търново. Различните прояви са насочени към широката общественост, медиите, представители на общинските администрации, бизнеса, младежи, настоящи и потенциални бенефициенти от областта.

В региона кампанията „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ ще има за цел представяне на успешни проекти реализирани с европейски средства по оперативните програми, популяризиране на Мрежата от 28 информационни центъра, популяризиране на дейността и услугите на Областен информационен център (ОИЦ) – В. Търново и отбелязване на три значими годишнини:

-      60 години Европейски социален фонд (ЕСФ)

-      10 години членство на България в Европейския съюз

-      6 години от създаване на Мрежата от 28 информационни центъра

В периода 13 март - 23 април 2017 г. екипът на ОИЦ – Велико Търново ще извърши организационна подготовка на различните събития, ще се подготвят и отпечатат рекламно-информационни материали, необходими за провеждането на инициативата и популяризиране на трите годишнини.

На 25 април 2017 г. ще бъде отбелязана 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз чрез:

-      Провеждане на Форум „Европа в моя регион“ с участие на бенефициенти от област Велико Търново.

-      Експониране на изложба с фотоси от успешни проекти в общините от региона, пред Факултета по Изобразително изкуство в центъра на старата столица.

-      Разпространение на брошура с информация и снимки от успешни проекти в общините от региона.

-      Разпространение на брошура с информация и снимки за дейността на ОИЦ - Велико Търново за периода 2012-2016 г.

-      Разпространение на рекламно-информационни материали и сувенири за участниците в събитията.

В периода от 1 до 20 май 2017 г. ще бъде отбелязана 60-годишнината на Европейския социален фонд – ЕСФ (8 май 1957 г.). Ще се проведат „Дни на отворените врати“ с посещения в общините от област Велико Търново и представяне на „истински“ истории - успешни проекти реализирани с европейски средства по Оперативните програми, с акцент върху положително въздействие на Европейския социален фонд (ЕСФ). За дните на отворени врати ще бъдат поканени представители на медиите, студенти от ВТУ от специалности имащи отношение към управлението на проекти, социалните дейности, предприемачеството и бизнеса, връзките с обществеността и др.

На 9 май 2017 г. ОИЦ – Велико Търново ще отбележи Деня на Европа с проява, в които за участие ще бъдат привлечени ученици от основни и средни учебни заведения в града.

На 20 май 2017 г. ще бъде отбелязана 6-годишнината от създаването на Мрежата от 28 информационни центъра, както и финалът на кампанията „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“. Своеобразен домакин ще бъде Областен информационен център – Габрово, като представители на мрежата от ОИЦ от цялата страна ще се включат в традиционния карнавал в гр. Габрово.

Текуща информация за кампанията „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ реализирана в област Велико Търново, периодично ще се публикува профила на ОИЦ – Велико Търново в социалната мрежа Фейсбук.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов