Във Велико Търново почистват нерегламентираните сметища

Мисия

10-03-2017, 15:57

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разпореждането е на кмета Даниел Панов

По разпореждане на кмета на Велико Търново Даниел Панов започна почистване на нерегламентираните сметища на територията на града и в околностите. От вчера се работи по събиране на отпадъците в района на паметника на Асеневци. Монтирани са и шест кошчета за смет.

Извършва се също оборка на целия скат към р. Янтра, както и подрязване на храстовидната растителност край речното корито.

Кметът Даниел Панов благодари на всички великотърновци с будна гражданска съвест, които не замърсяват градската и околната среда и доброволно събират отпадъците от междублокови пространства и крайградски територии.

„Приканвам гражданите да се включват в обявената от Община Велико Търново кампания по великденско почистване”, каза Даниел Панов. Акцията цели да насърчи великотърновци да се освободят от непотребни вещи, складирани в мазета и тавански помещения, както и да съберат отпадъците от пространствата край жилищните сгради.

Кампанията продължава до Цветница /9 април/. По заявки на великотърновци Общината ще осигури ръкавици, чували и транспорт за извозване и депониране на събраните вещи и отпадъци. Обажданията се приемат на телефони 062/619503 и 062/619552.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)