Бюрото по труда в Горна Оряховица приема заявления за обучение

Мисия

11-03-2017, 08:11

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срокът за подаване на заявления за обучение е до 20-ти март

Бюрото по труда в град Горна Оряховица започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.
Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професия: „Работник в хранително-вкусова промишленост” – общо 20 лица. Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Управление на промяната”. Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от  следните групи:
безработни младежи до 29г.; продължително безработни лица; безработни лица над 50 годишна възраст; безработни без професия, без квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация.
За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление след регистрация в дирекция „Бюро по труда” в гр. Горна Оряховица или във филиала към нея в гр. Стражица
Курсовете ще се проведат в периода март – май, като ще стартира от 20.03.2017 г По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Горна Оряховица.
Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „СТЪПКА НАПРЕД”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с АИКБ. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.
Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 20.03.2017 г. Допълнителна информация може да получите в стаи 205, 206, 208 и 210.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов