Спортното министерство финансира развитието на киокушин карате в Свищов - velikotarnovo.utre.bg

Спортното министерство финансира развитието на киокушин карате в Свищов

11 март 2017, 13:47 | Мария Христова
  • Снимка:
    kyokushin.com

Одобрената сума е 4 600 лв., а обучението ще се реализира от 1 март до 22 декември 2017 г.

Клуб „Академик“ спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов. Проекта е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” - 2017 г.  Проектът е насочен към създаване на възможност за участниците в тренировките да се докоснат до спорта киокушин карате, чрез безплатни занимания, практикувайки го в свободното си време за здраве и обогатяване на двигателните умения и навици, както и за емоционално разтоварване.
Координатор на проекта е сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) с квалификация „Треньор по карате“ от НСА – „Васил Левски“. Одобрената сума е 4 600 лв., а обучението ще се реализира  от 1 март до 22 декември 2017 г. Тренировъчните занимания ще траят един астрономически час и ще протичат в дните понеделник, сряда и петък. Начинаещите каратисти ще бъдат разпределени в 2 групи. Така оформените групи ще спортуват в периода от 18,00 часа до 20,00 часа. Целта е да се предостави възможност на деца от град Свищов да получат първоначални знания по киокушин карате и да бъдат стумулирани да продължат да изучавта това бойно изкуство и след приключване на дейностите по проекта.
Заниманията по проекта ще се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин, в малкия физкултурен салон на бившето СОУ "Алеко Константинов". 
 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета