Двама свищовски ученици първенци в състезанието Spelling Bee

Мисия

12-03-2017, 08:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ива Проданова и Иван Мочков се класират за регионалния кръг на състезанието

Ива Проданова се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 28.02.2017 г. в СУ „Николай Катранов”, град Свищов. Ива Проданова спелува правилно думата ladybug/калинка и победи Иван Мочков, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г., в град Ловеч. Учител по английски език на победителите е Палома Тодорова.
Жури на състезанието бяха Josh Provow-американец, Теодора Атанасова-учител по английски език и Добринка Ангелова - представител на община Свищов от отдел "Образование".
Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.  Неговото развитие може да следите на: www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl
 
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната  от 25 февруари  до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
 
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)