Двама свищовски ученици първенци в състезанието Spelling Bee

Мисия

12-03-2017, 08:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ива Проданова и Иван Мочков се класират за регионалния кръг на състезанието

Ива Проданова се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 28.02.2017 г. в СУ „Николай Катранов”, град Свищов. Ива Проданова спелува правилно думата ladybug/калинка и победи Иван Мочков, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г., в град Ловеч. Учител по английски език на победителите е Палома Тодорова.
Жури на състезанието бяха Josh Provow-американец, Теодора Атанасова-учител по английски език и Добринка Ангелова - представител на община Свищов от отдел "Образование".
Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.  Неговото развитие може да следите на: www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl
 
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната  от 25 февруари  до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
 
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов