18-годишна търновска художничка с първа самостоятелна изложба

Животът

13-03-2017, 10:10

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на 17-ти март

Младата художничка Йона Томова ще покаже свои живописни творби в зала – фоайе в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Изложбата ще бъде открита на 17-ти март от 17.30 ч . от  художника Емил Калоянов – Слънцето.

Това е първата самостоятелна изложба на авторката, включваща 30 творби  нефигурална композиция и класически пейзаж изпълнени в акрилна и маслена техника. Темите са вдъхновени от природата, приятелството и музиката.

Йона Томова е родена в гр. Велико Търново. Ученичка в СУ ”Емилиян Станев” В.Търново в 12- ти клас. С изобразително изкуство се занимава от 2013 г. Наставник и учител в творческото израстване на Йона през годините е художника Емил Калоянов – Слънцето. Участва в съвместните изложби на млади автори от В.Търново през 2014 г. и 2015 г. Печели трета награда в конкурса на Министерство на околната среда и водите „Деня на земята - 22 април” на тема „Дърветата на земята”, категория „Рисунка”, през 2016г. Същата година картината й „Чангабанг” участва в „Есенен салон“ на Великотърновското представителство на Съюза на българските художници. Нейни картини вече са собственост на частни лица.

Изложбата на творбите на Йона Томова ще останат в Изложбени зали до края на м. март.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов