В четири подвижни избирателни секции ще гласуват хората с увреждания в ІV МИР

Велико Търново Лайф

14-03-2017, 09:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пропусналите да подадат заявление могат да го направят до 20-ти март

В четири подвижни секционни комисии ще гласуват хората с увреждания в IV Многомандатен избирателен район Великотърновски на предстоящия парламентарен вот, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова. Две от комисиите са на територията на община Велико Търново и по една в Горна Оряховица и Сухиндол. Срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна кутия изтече в събота, но пропусналите да заявят участието си по специалния ред могат да го направят до 20 март включително, уточни Йонкова. Персоналните състави на СИК-овете ще бъдат назначени до 15 март. 
11 март беше последният срок, в който избирателите се регистрират в списъците за гласуване по настоящ адрес и се заличават от списъците по постоянен адрес. След тази дата няма възможност за поправки и корекции, обясни председателят на РИК. 
245 хиляди бюлетини са одобрени за област Велико Търново. Образецът на бюлетината е публикуван на сайта на районната комисия и всички заинтересовани могат да се запознаят с регистрираните за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март, съобщи още Десислава Йонкова. По думите й машинно гласуване на територията на Великотърновския избирателен район не се предвижда в нито една от сформираните 416 секции. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов