Областният управител подкрепи инициативата на омбудсмана "Великден за всеки"

Мисия

14-03-2017, 11:14

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инж. Николай Йоцов отправя покана към всички жители на областта да се присъединят

Областният управител инж. Николай Йоцов отправя покана към всички жители на областта да се присъединят към второто издание на националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо", която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. 

Кампанията стартира на 7 март 2017 г. с молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит в столичната православна църква „Св. Св. Кирил и Методий“. 
Инициативата е насочена към подпомагане на най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите. Лица на кампанията тази година са певците Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов. 
Тази година към инициативата се присъединиха Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, фирми от хранителния бранш и др. Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т. г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка от правителството по случай големия християнски празник. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. Ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които доброволци ще раздадат седмица преди Великден на възрастните хора. Дарените парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лв.
За набиране на парични дарения във Велико Търново БЧК е разположила две кутии за дарения - в салона на Централна поща и в пощенския клон в кв. „Чолаковци". 
Средствата се набират чрез: 
Банкова сметка в Уни Кредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF
SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg
Интернет платформата AMMADO - https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)