Новият треньор на „Локо” набляга на дисциплината и организацията

Спорт

14-03-2017, 12:52

Снимка:

ФК "Локомотив"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С Александър Димитров идва и нов треньор на вратарите – Владимир Манолков

„Локомотив” е в много тежка ситуация, но ще направим всичко възможно да го извадим от това положение. За мен това е предизвикателство, знам че работата на треньорите се определя от резултатите на отбора, каза Александър Димитров в първия си работен ден като старши треньор на „Локомотив”. Новият наставник на „Локо” идва по покана на Ивайло Йорданов, който от миналата седмица е спортно-технически директор на клуба, откъдето тръгна кариерата му към големия футбол. Харесвам стила на работа на Александър Димитров. Също като мен той държи на дисциплината и правилата. Ще направим всичко, за да остане „Локомотив” в Първа лига, въпреки че съм наясно, че няма да е леко, каза Йорданов, представяйки новия треньор.
Александър Димитров призна, че още няма детайлни наблюдения върху играчите, с които ще работи. Според него в мача с „Лудогорец” „Локо” е стоял доста зле и нито една линия в отбора не е работила както трябва.
Нямаме време за големи промени преди мача със „Славия”. По време на паузата преди плейофите ще опитаме да поработим върху тактическата подготовка. Както и да градим психика на победители у играчите, каза Димитров. Той не възнамерява да търси нови футболисти, но иска по-различна нагласа от сегашните. Съжалявам, че не можем да ползваме един креативен халф като Симеон Мечев, който израсна много през последния сезон и щеше да е много полезен за отбора. Надявам се Бен Отман да бъде този организатор на играта, който ни трябва, коментира първите си впечатления Димитров. „Локомотив” се нуждае от по-добър колектив, по-добра организация и дисциплина. Чух, че има напрежение в съблекалнята и разделение между българи и чужденци. Първото, което ще направя, е да работя за отстраняване на това напрежение, каза още новият старши треньор. Познавам работата на Иван Колев и вярвам, че са подбрани възможно най-добрите футболисти спрямо възможностите на клуба. Предполагам, че са и добре подготвени. Трябва им повече мотивация и концентрация в игра, смята Александър Димитров.
Заедно с него в отбора идва нов треньор на вратарите – Владимир Манолков. Досегашният – Тодор Попов, минава в Детско-юношеската школа и ще отговаря за подготовката на вратарите от всички възрасти. До края на месеца към треньорския щаб ще се присъедини още един помощник. Милчо Сирмов остава и на него ще се разчита за постройката на състава за мача със „Славия” в четвъртък. Извън групата ще е Кавдански, който е контузен и днес минава на ехограф.
В момента, като се изключат един-два отбора, всички в първенството ни са с изравнени възможности. Побеждава този, който влезе с по-голяма концентрация и повече желание за успех. Това демонстрира и „Локомотив” в мача с „Левски”, когато беше близо до победата, коментира Димитров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов