Даниел Панов прие посланиците на Финландия и Швеция

Мисия

14-03-2017, 16:07

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът очерта големите инфраструктурни проекти на последното редовно избрано правителство

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов прие посланиците на Финландия и Швеция - Нейно превъзходителство Пееви Блиника и Нейно превъзходителство Луиз Бергхолм. По време на разговорите бяха обсъдени възможности за установяване на партньорство между Старата столица и градове със сходен профил от двете държави – университетски и туристически центрове с богато културно-историческо наследство. В разговора участва и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.

Даниел Панов представи богатата палитра от събития в сферата на културата и изкуствата, както и многообразието от забележителности и атракции във Велико Търново и общината. Той покани посланиците на Швеция и Финландия да посетят Международното изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе в периода 6-8 април, както и да гостуват по време на втория Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”, започващ на 7 юли и продължаващ два месеца.

Икономическият профил на Велико Търново и региона, рекордно ниската безработица, както и увеличаващият се инвестиционен интерес бяха сред обсъжданите теми. Като особено благоприятстващи фактори бяха посочени големите инфраструктурни проекти на последното редовно избрано правителство - съединяването на магистрала „Хемус”, която ще премина на13 километраот Старата столица, заедно с напредъка по проектирането на високоскоростния път Русе – Велико Търново – Свиленград.

Високата образованост на населението, наличието на два утвърдени и реномирани университета, заедно с инвестиционната политика на местната власт, насърчаваща високотехнологични и екологични производства, бяха оценени също като големи плюсове на Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)