Студенти от шест държави ще участват в международен форум във ВТУ

Мисия

16-03-2017, 09:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще представят изследвания за развитието на Европа

Международна студентска конференция „Материалните и нематериалните граници: изследване на процесите на конструиране на граници в Източна и Югоизточна Европа“ ще се проведе на 7 април от 9.30 в аудитория 321 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Форумът, който ще продължи до 9 април, се домакинства от Центъра за етнология и културна антропология (ЦЕКА) и Клуб „Старопрестолни етнолози“, Исторически факултет на Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий“.  

Конференцията е неотменен елемент от дългосрочната образователна програма на академичната мрежа The Border Crossing, в която членува от създаването си ЦЕКА. Студенти от Исторически факултет на ВТУ всяка година печелят стипендии за участие в Летния университет по антропология в гр. Коница, Гърция, организиран от академичната мрежа.

За участие в конференцията са кандидатствали 94 студенти от четири университета и БАН в България, 5 университета от Гърция, университети от Македония, Румъния, Хърватия и Швеция. Те ще представят резултатите от изследванията си, както на конкретни граници и гранични зони, така и етническите, социалните и религиозните бариери, които постоянно се конструират в тази част от Европа. Работен език на конференцията е английски.

Работната програма включва различни дейности, които да представят на чуждестранните гости богатия културен живот на Старопрестолния град.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов