МДТ „Константин Кисимов” кани на симфоничен концерт за празника на Велико Търново

Животът

16-03-2017, 10:13

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Диригентската палка е поверена на госта Георги Патриков

Симфоничен концерт, посветен на празника на община Велико Търново 22 март, подготвят от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Музикалната вечер ще се проведе на 23 март от 19 часа в голяма зала на театъра.

Избрани произведения на Моцарт, Вебер, Щамиц, Росини и Менделсон са включени в програмата. Те ще звучат в изпълнение на солистите Павел Стойчев - кларнет,

Момчил Пенов - обой, Младен Николаев – кларнет и Светослав Алексиев – цигулка заедно с оркестъра на театъра. Диригентската палка е поверена на госта Георги Патриков, който е и преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.

Ценителите на класическата музика ще имат възможност да се насладят на Концерт за обой и оркестър на Моцарт, Концертино за кларнет и оркестър на Вебер, Концерт за кларнет, цигулка и оркестър на Щамиц, Увертюра към операта „Севилският бръснар” от Джоакино Росини, Концерт за два кларнета и оркестър на Менделсон и др.

Диригентът Георги Патриков ( р.1979 г.) започва музикалното си обучение на шестгодишна възраст. През 2004 г. завършва НМА „Панчо Владигеров” със специалностите хорово и оркестрово дирижиране при професорите Васил Казанджиев, Крум Максимов и Пламен Джуров. През 2003 г. посещава майсторски клас при проф. Йорма Панула в Берлин.

Участва в международни конкурси в Италия и Украйна.

През 2006 г. печели ІІІ награда на конкурса „Генадий Рождественски” - София.

Гост-диригент на симфоничните оркестри на Плевенската филхармония, Видинската  филхармония, Варненското оперно-филхармонично дружество. Изнася редица концерти с оркестъра на НМА „П. Владигеров”.

Понастоящем е редовен асистент на проф. Пламен Джуров и проф. Крум Максимов в НМА – София, а от 2008г. – диригент към Държавна филхармония – Шумен.

Той е познат на търновската публика от коледния концерт на МДТ и музикалния спектакъл „Моцарт за Моцарт”, посветен на 260-годишнината от рождението на гениалния композитор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов