Росица Димитрова: Престъпно е в социалната сфера да се обещават неща, които няма да се изпълнят”

Мисия

16-03-2017, 14:45

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидатът за депутат бе категорична, че само ГЕРБ може да гарантира стабилна пенсионна система

Високият процент на сивия сектор в икономиката, преди първото правителство на Бойко Борисов е една от причините пенсиите ви да не са достатъчни. Вие знаете, че средствата в бюджета са от осигуровките на работещите, а когато техните доходи са скрити, социалните фондове са празни. Това каза в Старческия дом във Велико Търново кандидатът за народен представител Росица Димитрова, четиринадесета в листата на ГЕРБ. Тя подчерта, че сред приоритетите в следващия управленски мандат на партията е прекратяването на злоупотребите със социални помощи, за да има повече средства за интензивно подпомагане на хората в нужда. Росица Димитрова бе категорична, че само ГЕРБ може да гарантира стабилна пенсионна система и да продължи политиката си на специална грижа към децата, хората с увреждания и възрастните. Тя увери присъстващите, че програмата на ГЕРБ е реална и изпълнима, защото средствата за уязвимите групи могат да дойдат само ако има икономически ръст, какъвто бе постигнат при правителството на Борисов. Росица Димитрова даде за пример множеството социални услуги, които се предлагат в общината, благодарение на доброто сътрудничество между местна и централна власт. „А когато парите не стигат за всичко, поглеждаме към европейските програми. Затова е важно те да са отворени за нашата държава, защото разчитаме на европейската солидарност”, допълни четиринадесетата в листата на ГЕРБ.

„Вие сте богинята на социалните дейности”, каза на Роси възрастна жена от дома.  „За мен като човек, посветил се на социалната кауза е грозно и престъпно в социалната сфера да се обещават неща, които няма да се изпълнят, а точно това правят нашите опоненти”,  коментира Росица Димитрова.

Благодарение на икономическия ръст, който бе постигнат от правителството на ГЕРБ, аз имах възможност да увелича двойно заплатите на хората, които работят в моята фирма, а с това се увеличават осигуровките и данъците, които пълнят хазната, заяви кандидатът за народен представител Станислав Стоянов, седми в листата на партията. Любимият на всички актьор Георги Мамалев призова възрастните хора да подкрепят листата на ГЕРБ, с номер 11 в бюлетината. Те от своя страна благодариха на кандидатите за народни представители, за това че са имали възможността да се повеселят с големия Мамалев.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов