Ремонтирани са дъждоприемните решетки н улица „Магистрална“

Мисия

16-03-2017, 16:27

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приключва ремонтът на част от стълбите към улица „Панорамна“

След сигнал на граждани за непосредствена опасност от  възникване на пътно-транспортно произшествие или нараняване  по разпореждане на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов бе извършен ремонт на водосборни решетки в района на улица „Магистрална“. В следствие на частично улягане на конструкцията, поддържащ дъждоприемните решетки се бе образувал улей, който можеше да предизвика инциденти със сериозни последствия. С оглед на факта, че в този район им интензивно движение на автомобили и хора, работещи в индустриалната зона своевременно бяха предприети необходимите мерки и бе извършен ремонт на съоръженията за оттичане и отвеждане на повърхностните води.

Приключва ремонтът на стълбищата от улица „Мургаш“ към  улица „Панорамна“. В рамките на ремонта на този участък от стълбищата са вложени 8 000 лв. за ремонт на около 100 квадратни метра настилки.  Довършва се ремонта на 50 метра парапет на тези стълбища. При финансов възможност ще продължи поетапно извършването на ремонти на цялостната пряка тротоарна връзка между квартал „Картала“ и централната градска част.

Като част от подготовката за Празника на град Велико Търново 22-ри март продължава подмяната с нови на знамената на западният вход на града. Общо над 200 знамена на Велико Търново, България и Европейският съюз ще бъдат обновени и ще способстват за празничното настроение както на гражданите, така и на гостите на Старата столица. Знамената са двустранни и са подредени по начин, който осигурява „виолетова вълна“ за влизащите и излизащите от старопрестолният град. Вече бяха подменени и монтирани нови 200 знамена в централната градска част от Централен пазар до площад „Цар Асен I“

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)