Показват древния китайски метод „Пайда Ланджин”

Животът

18-03-2017, 15:08

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Демонстрацията е утре в комплекс „Момина крепост”

Безплатна демонстрация на метода „Пайда Ланджин” е част от едноседмичен семинар, който ще се проведе в комплекс „Момина крепост” в Ксилифор. Тя ще бъде направена пред желаещи – деца и възрастни, на 19 март от 12.30 часа, сподели Камен Филипов. Той е физиотерапевт с близо 30-годишна практика. В момента е докторант и работи по популяризиране на метода чрез семинари в цялата страна.

„Целта на  „Пайда Ланджин” не е да търсим лекари или терапевти с феноменални възможности, а да се предадат знания и опитности за това как може да си помогнем сами”, сподели Камен Филипов. Той обясни, че денят за започване на обучението край Велико Търново не е избран случайно. На 20 март е пролетното равноденствие. Заедно с възкръсването на природата могат да бъдат събудени и естествено заложените  механизми за природно самооздравяване.

„Пайда Ладжин” е много по-лесен метод от повечето популярни спортове и упражнения за поддържане на добро здраве, като йога, джудо, аеробика и др. Това са лесни за изпълнение упражнения за разтягане и потупване на определени места по меридианите на тялото, които премахват блокажите и възстановяват свободното протичане на енергията през тях. Методът е извървяване на път към себе си и събира хилядолетен опит в самолечението. Той не е конфронтация на традиционната медицина, нито на холистичните практики, а синергия, чрез която въздействието се усеща веднага, твърди още терапевтът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов