Светило в областта на съдовата хирургия ще гостува в търновската болница

Животът

19-03-2017, 10:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Д-р Ралф Лангхоф е член на УС на Европейската фондация за съдова медицина

Един от най-големите специалисти в ендоваскуларната медицина д-р Ралф Лангхоф ще лекува пациенти в търновската болница. Той ще пристигне в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ на 6 април. В рамките на два дни специалистът съвместно с лекари от Съдова хирургия, Образна диагностика и Инвазивна кардиология ще извърши комплексни минимално инвазивни процедури на няколко пациенти с почти пълно запушване на артериите на долните крайници. Това ще са предимно диабетно болни, при които има риск от развитие на тежки гангрени и последващи във времето ампутации. Пациентите ще бъдат третирани с последно поколение медицински изделия, разработка на водеща немска компания.

Д-р Ралф Лангхоф е ангиолог, главен лекар в отделението по ангиология в болница Sankt Gertrauden в Берлин и е член на УС на Европейската фондация за съдова медицина. Той е известен със своите постижения в областта на ендоваскуларните съдови процедури и има солиден опит от извършени над 15 хиляди високоспециализирани интервенции – външни, вътречерепни, надколенни, бедрени, висцеларни, венозно-лазерни и други.

Д-р Лангхоф участва в международни конференции с излъчване на случаи на живо от неговата болница. Ръководител е на Центъра за съдова медицина в Берлин. Немският лекар е поканен за пореден път в България, като преди визитата му в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще гостува в Националната кардиологична болница в София.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов