Тунинговани трабанти дефилираха във Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

Тунинговани трабанти дефилираха във Велико Търново

19 март 2017, 11:06 | Мария Христова
  • Снимка:
    БНР

Стягат през септември пищен парад на соцвозилата

Десетки любители на култовата автомобилна марка „Трабант” се стекоха във Велико Търново за осмото издание на „Трабант фест”. Над 70 тунинговани и базови модели изпълниха пространството край парк „Марно поле” в центъра на старата столица, а собствениците им мериха сили в майсторското му управление и се бориха за наградата за най-атрактивен трабант.

В проявата по традиция се включиха колекционери на соцвозилото от цяла България, както и фенове на малката кола от Румъния и дори от Германия. От северната ни съседка пристигна група с 8 трабанта, а от Германия участваха две коли, които изминали над 2000 км за събитието в старата столица. Собственик на трабант от град Толеати , Русия пък пропътувал 2555 км., за да се включи във феста, който е част от празничната програма за Празника на Велико Търново- 22 март. Атрактивните трабанти във вид на лимузини, кабрио, пикапи, джипове и дори ван с прикачена каравана бяха подредени като на изложение.

Сред участниците бе и Ивайло Антов, който е колекционерът с най – много трабантчета в цялата страна – 73 на брой. Антов държи своите уникати в двора на къщата си във великотърновското село Хотница.

Вниманието на минувачите привличаше и модифицирания във вид на джип трабант на Спас Денев от София. Соцавтомобилът модел 601 е майсторски преобразен във високопроходима машина тип „милитъри”. Маслено зеленият трабант е 4Х4, с бързи и бавни скорости и дори с гребло за сняг.

След изложението колекционерите на ретро автомобилите направиха зрелищно дефиле по улиците на болярския град. После на паркинга на Търговски парк – Велико Търново се проведоха състезанията по майсторско шофиране, бутане на трабант отборно и търкаляне на гума през препятствие.

По време на проявата организаторите на „Трабант фест” обявиха, че са регистрирали и „Ретро клуб Трабант Велико Търново”.

На 9 септември пък в старата столица ще се проведе първият Парад на соц автомобили. В него ще имат възможност да се включат собственици на различни марки соц возила – волги, лади, москвичи, чайки, варшави, вартбурзи.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета