Литературен клуб „Никола Вапцаров” става на 65 години

Животът

19-03-2017, 18:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес членовете му са над 30 общественици

Литературният клуб „Никола Й. Вапцаров” към Военен клуб – Велико Търново ще отбележи 65 години от създаването си. На 23 март (четвъртък) от 17:30ч. в заседателната зала на Военния клуб ще бъдат представени юбилеен сборник с творчеството на членовете на клуба и вестник, който проследява историята на литературната организация през годините. В празника ще се включат и  талантите от студио „Румина”, които ще зарадват гостите с изпълненията си, информира зам.-председателят на клуба Николай Колев.

Създаден през 1952г., клубът първо действа като литературен кръжок към Народната школа за запасни офицери, а негов ръководител тогава е писателят Орлин Орлинов. Сред първите членове на литературния кръжок са Йосиф Дарев, Димитър Гулев, Христо Черняев и много други.

В годините след 1989-а кръжокът спира дейността си за кратко, но към края на 90-те дейността му е възстановена и вече се нарича Литературен клуб. Днес членовете на клуба са над 30 и два пъти в месеца се събират, за да осъществяват дейността си. По-изявените творци сред тях са Цвятко Дечев, Ваня Ангелова, Елда Живкова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов