Проф. д-р Георги Камарашев ще представлява Община Велико Търново в Общото събрание на МОБАЛ - velikotarnovo.utre.bg

Проф. д-р Георги Камарашев ще представлява Община Велико Търново в Общото събрание на МОБАЛ

20 март 2017, 12:31 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Предприемат мерки за подобряване на финансовото състояние на болницата

Учредяването на безвъзмездно право на строеж в полза на държавата за новата сграда на Спешна помощ в двора на областната болница във Велико Търново да бъде в размер на 1250 кв. м площ, а не 28 662 кв. м, както е предложено в дневния ред на Общото събрание на търговското дружество за 27 март, реши на извънредно заседание днес Великотърновският общински съвет. В парцела ще бъдат изградени по Оперативната програма „Региони в растеж” корпусът на Спешна помощ с площ от 750 кв.м и навес за линейки. Според председателя на здравната комисия към местния парламент д-р Николен Стойнов е допусната техническа грешка в размера на площта, върху която трябва да бъде направена бъдещата инвестиция.
Представителят на Общината в Общото събрание на акционерите следващия понеделник да е заместник-кметът проф. д-р Георги Камарашев, одобриха още общинските съветници. На него се предвижда приемане на мерки за подобряване на финансовото състояние на областната болница. Като основен акционер държавата предлага промени и в Съвета на директорите. Негов председател сега е  д-р Валентина Генова, заместник-председател е д-р Сибила Маринова, а член д-р Стефан Филев – изпълнителен директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Промените предвиждат той да остане на поста си и в борда. А новите предложения са за Лилия Вълчева – юрист, от страна на държавата и д-р Даниел Илиев – настоящ медицински директор на болницата.
Според дневния ред Общото събрание на акционерите трябва да одобри тригодишен мандат на новоизбрания съвет. Възнаграждението на членовете на борда, на които няма да бъде възложено управлението да бъде в размер на две средни месечни работни заплати в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, но не повече от петкратния размер на минималната работна заплата на страната за съответния месец, предвижда още дневния ред на Общото събрание на търговското дружество. В него е включена и точка за одобряване  инвестирането на постъпилите от продажбата на двата имота в двора на областната болница средства в размер на повече от 5 милиона лева в строеж на нов корпус за отделенията от т.н. Стара болница.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета