Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Търново е огнище на българския дух и идентичност от Асеневци до днес

Мисия

22-03-2017, 12:57

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Над 120 милиона лева вече са инвестирани в община Велико Търново през последните години.” – подчерта евродепутатът от ГЕРБ

„Велико Търново е огнище на българския дух и идентичност от времената на Втората българска държава при Асеневци през Възраждането та чак до днес. Прекланям се пред българските държавници през вековете, които са превърнали града в място с неповторима атомосфера и собствен облик. Убедена съм, че с градоначалници като Даниел Панов Търново ще продължи възходящото си развитие на туристически и икономически регионален лидер“, заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на честванията на празника на Велико Търново на 22 март 2017 г.

„Над 120 милиона лева вече са инвестирани в община Велико Търново през последните години. Средствата от европейско финансиране и от държавния бюджет са привлечени и защитени с мащабни перспективни проекти, което се вижда и разбира от търновци. Те вече се гордеят с обновените си и привлекателни за туристи множество туристически обекти, светини на българския дух и история като манастира „Свети Петър и Павел”, Владишкия мост, крепостта „Трапезица”, площада пред „Царевец”. Благодарение на екипа на г-н Панов Велико Търново има единствения на Балканите мултимедиен център, който пресъздава епохата на Второто българско царство, нов Летен театър, обновен стадион, нова спортна зала, и възстановено спортно училище“, допълни Майдел.

Ева Майдел, която има европейски информационен офис във Велико Търново, участва в честванията на празника на града, включващи празнична литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, поднасяне на цветя на саркофага на цар Калоян и празнично издигане на знамената пред Общината.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)