С изложба и танци на мажоретния състав в СУ „Вичо Грънчаров” посрещнаха пролетта

Велико Търново Лайф

22-03-2017, 13:14

Снимка:

дама.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малките художници са възпитаници на Искрен Арабаджиев

Изложба на ученически творби е подредена в СУ „Вичо Грънчаров”. Малките художници са възпитаници на преподавателя по изобразително изкуство Искрен Арабаджиев. Гости на изложбата бяха Анна Павлова, ст. експерт по организация на средното образование в РУО – Велико Търново, Румяна Матеева, гл. експерт по образование в дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” при Община Горна Оряховица, учители, ученици, родители. Специални гости на откриването бяха и художниците от Сдружение ГоАрт.

Изложбата бе открита от директора на училището Николинка Попйорданова. „С този своеобразен пролетен празник, искаме да покажем, че продължаваме да пазим и съхраняваме нашите постижения. А най-добре това става чрез изкуството”, каза Николинка Попйорданова.

Преди гостите да разгледат изложбата, имаха възможността да видят изпълнения на училищния мажоретен състав с ръководител Розалия Нанкова. Тя е ученичка на създателката на мажоретния състав през 1988 г. Стефка Антонова.

Преподавателят по изобразително изкуство Искрен Арабаджиев също е възпитаник на СУ „Вичо Грънчаров”. Преди 20 години завършва паралелка с профил „Изобразително изкуство”, а след това факултета по „Изобразително изкуство” на ВТУ. От 2001 до 2007 г. работи в ателието на проф. Крум Дамянов в националната художествена академия. Негови творби са притежание на галерия „Де Куесте” в Холандия, както и на частни колекционери от България, Сащ и Германия.

Картините на младите художници, възпитаници на Искрен Арабаджиев са на пролетна тематика. Те са подредени на първия етаж в училището. Наред с тях са експонирани и интересни скулптури на техния преподавател.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов