Удостоиха актьора – ветеран Милен Колев с наградата „Велико Търново”

Мисия

22-03-2017, 14:31

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Иван Тютюнджиев е новия почетен гражданин на Старата столица

Актьорът – ветеран Милен Колев е носителят на наградата „Велико Търново”. Призът му бе връчен днес на тържествена сесия на Великотърновския общински съвет. Милен Колев е играл на сцената на търновския театър над 37 години в близо 8 000 представления, снимал се е в различни филмови и телевизионни продукции, участвал е в спектакли на Народния театър „Иван Вазов“. 

Изключително развълнуван, след като кметът Даниел Панов му връчи наградата, Милен Колев сърдечно благодари на общинското и театралното ръководство. „Сърцето ми ще се пръсне. Аз съм на същата сцена, на която съм отдал 37 години от живота си в любов и напрежение. Бъдете здрави, бъдете добри и светли!” – каза Милен Колев.

Наградата „Велико Търново” се връчва за особен принос в културния, духовен и обществен живот на старата столица. Традицията е от 1996 година. Актьорът беше удостоен с приза в навечерието на своята 80-та годишнина.

Званието „Почетен гражданин на Велико Търново” беше присъдено на декана на Историческия факултет във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” проф. Иван Тютюнджиев. Проф. Иван Тютюнджиев е признат и утвърден преподавател, учен и изследовател на историята и културата на Велико Търново. Значим е приносът му за утвърждаване авторитета на старата столица като престижен научен, културен и духовен център. При връчването професорът подчерта благодарността си към общинското ръководство и специално към кмета инж. Даниел Панов за стремежа му градът да бъде не само икономически, но и образователен и духовен притегателен център.

„Горд съм, че съм възпитаник на Великотърновския университет и благодаря на Бога, че точно Вие сме ми преподавал!” – каза председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов след удостояването на проф. Иван Тютюнджиев с почетното звание.

Десетки поздравителни писма получи днес Велико Търново по повод своя празник. Те са от президента ген. Румен Радев, служебни министри, чуждестранни посланици у нас, кметове на побратимени градове, институции и неправителствени организации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов